Öğretmenden, dershaneye gidemeyen öğrencilere ücretsiz kurs

Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Özgür Uslu, maddi sıkıntı nedeniyle ailelerinin dershaneye gönderemediği 25 öğrenciye hafta içi her gün ders çıkışından sonra iki saat ücretsiz kurs veriyor. Öğretmen Uslu'nun bu davranışı, okul yönetimi ve veliler tarafından da takdir topluyor.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde, Gülizar Eren İlköğretim Okulu Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Özgür Uslu, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanan ve ailelerinin maddi durumları nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerine yardımcı olmak için harekete geçti. Öğrencilerini sınavlara hazırlayan Uslu'nun tamamen gönüllülük esasına göre davranarak görev yaptığını ve öğrencilerden hiçbir ücret talep etmediğine dikkat çeken Okul Müdürü Eray Adıgüzel, "Fedakar öğretmenimiz, her öğrenciyi kendi çocukları gibi benimseyerek gönüllülük esasına dayanarak görev yapıyor. Her gün 25 öğrencisini ders çıkışında öğretmenler odasına alarak iki saat kurs veriyor. Okul yönetimi olarak biz bu grubu 'Çalışıyorum, başarıyorum' olarak adlandırdık. Öğrencilerimizin tamamı girecekleri SBS'de başarılı olacaklarına inanıyorlar" diye konuştu.

Öğretmen Uslu, "Öğrencilerime kurs vererek, hem akademik hem de rehberlik açısından yararlı olmaya çalışıyorum. Görevimi de severek ve isteyerek yapıyorum. En büyük özlemim bugün kendilerine yardımcı olmaya çalıştığım öğrencilerimi yarın çok iyi mevkilerde görmek. Çalışmalarımızı SBS'ye kadar devam ettireceğiz" dedi.

Öğrenciler çok memnun

Kursa katılan öğrencilerden Bünyamin Ülker, "Hafta içi her gün okul çıkışından sonra öğretmenler odasında ders çalışıyoruz. Öğretmenimizi çok seviyoruz. Bu yapmış olduğu fedakarlık bizim daha başarılı olmamızı sağlayacak. Bu kursa başladığımız zamandan bugüne kadar SBS denemelerindeki netlerimizde artışlar oldu. Bu dersler sayesinde sınavı kazanacağıma inanıyorum. Öğretmenimize teşekkür ederiz" diye konuştu.


Konular