TİKAV bursiyerlerine ‘Kariyer Planlama, Girişimcilik ve Avrupa Birliği’ eğitimleri

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) bursiyerleri, kariyer planlamalarına yön vermek üzere ‘Bireysel Gelişim Programı’ kapsamında düzenlenen ‘Kariyer Planlama’, ‘Girişimcilik’ ve ‘AB Nedir?’ eğitimlerine katıldı.

Kendine güvenen, donanımlı, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), ‘Bireysel Gelişim Programı’ kapsamında yapılan eğitimler ile bursiyerlerinin gelişimine destek olmaya devam ediyor. Bu amaçla 23-24 Mart tarihleri arasında TİKAV, ‘Kariyer Planlama’, ‘Girişimcilik’ ve ‘AB Nedir?’ eğitimleri ile Elazığ’da bursiyerleri ile bir araya geldi.

Kariyer planlaması eğitimi verildi.
23 Mart’ta gerçekleştirilen Kariyer Planlama eğitimine Elazığ Fırat Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesinde öğrenim görmekte olan 4. sınıf TİKAV bursiyerleri katıldı. Etkinlikte üniversite öğrencileri iş hayatına yönelik kariyer planlama stratejileri konusunda bilgilendirildi.

İş nasıl geliştirilir, girişimci nasıl olunur?
Fırat Üniversitesinde öğrenim gören 3. Sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımı ile düzenlenen Girişimcilik eğitiminde Türkiye’de ve dünyada girişimcilik konuları ele alındı. Bursiyerler ayrıca iş fikri geliştirme ve işletme kurma stratejileri konusunda bilgilendirildiler.

Burisyerlere AB süreci anlatıldı
TİKAV burisyerlerinin katıldığı bir diğer önemli etkinlik ise ‘AB Nedir?’ eğitimi oldu. 24 Mart’ta gerçekleştirilen etkinliğe Fırat Üniversitesinde öğrenim gören 3. Sınıf bursiyerleri katıldı. Eğitim seminerinde AB, Türkiye’nin AB’ye girme süreci, AB süreçindeki fırsatlar ve sorunlar konusunda bilgi paylaşımı yapılırken, AB projeleri konusu da ele alındı.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Hakkında
Akfen Holding A.Ş., üniversiteli gençlerin sosyal ve kültürel açıdan başarılı ve etkin bireyler olmalarını sağlamak amacıyla Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı’nı kurmuştur. Hamdi Akın önderliğinde 15 Ocak 1999 tarihinde kurulan TİKAV, her türlü hizmeti devletten beklemek yerine, eğitim alanında üzerine düşeni yapmayı ilke edinmiştir. Bu doğrultuda, uyguladığı programlarla ülkemizin genç insan kaynakları kalitesini yükseltmeyi hedefleyen TİKAV, Atatürk ilkelerine bağlı bir sivil toplum kuruluşudur. Bireysel Gelişim Programı, üniversite öğrencilerinin birinci sınıfta başlayıp dördüncü sınıfın sonuna kadar devam edecekleri; bu süre içinde çok sayıda seminer, eğitim, söyleşi, proje, staj ve gezi programlarına katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştirecekleri faaliyetler bütünü olarak tanımlanmıştır.

Üniversite öğrencilerine burs ve eğitim olanakları sağlayan Vakıf, 2001 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’nın (International Award for Young People) Bağımsız Operatörü olarak, programı kendi bünyesindeki gençlere uygulama yetkisini almıştır. TİKAV, 2003 yılında Uluslararası Gençlik Ödülü Programı’nın Türkiye’de tanıtılmasını, uygulanmasını, denetlenmesini ve sertifikalandırılmasını sağlamak amacıyla Ulusal Otorite olarak yetkilendirilen Gençlik Ödülü Derneği’nin kuruluşuna öncülük etmiştir.

TİKAV, uyguladığı bazı projelerde UNFPA, UNICEF ve Avrupa Birliği Gençlik Programı fonlarından yararlanmaktadır. Vakıf aynı zamanda çeşitli Birleşmiş Milletler konferanslarında Türkiye delegasyonunda yer almıştır. Mersin Liman İşletmelerinin (MIP) finansörlüğünde; 2010’da “Eski Köye Yeni Adet”, 2011 ve 2012 yıllarında “ Anneler Okulu Projesi” ve 2012’de “Ortak Dilimiz Renkler Projesi’ni hayata geçirmiştir. MIP ortaklığındaki 2013 yılı içinde 222 Muhtar için “Mersin’de Muhtarlarla Ele Ele” ve “Onarması Bizden Okuması Sizden” projeleri gerçekleştirilecektir. MIP ortaklığındaki tüm projeler Mersin’de yapılmaktadır.


Konular